Forum FORUMPIROTECHNICZNE.PL Strona G³ówna FORUMPIROTECHNICZNE.PL
Forum Pirotechniczne

FAQFAQ   SzukajSzukaj   U¿ytkownicyU¿ytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj siê, by sprawdziæ wiadomo¶ciZaloguj siê, by sprawdziæ wiadomo¶ci   ZalogujZaloguj 

Rozmowy w t³oku
Id¼ do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 11, 12, 13

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum FORUMPIROTECHNICZNE.PL Strona G³ówna -> TOWARZYSKIE
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastêpny temat  
Autor Wiadomo¶æ
rex123

Do³±czy³: 12 Sty 2007

PostWys³any: Pi± Lip 30, 2010 9:48 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

¦ciskoj±drze napisa³:
No i znowu pa³y dorwa³y porz±dnych ludzi Mad Mad
http://www.tvp.info/teleexpress/wideo/29072010-1700/2133658 5:03

Porz±dnych ludzi? Zajmujacych sie produkowaniem bomb (tak, s±dz±c po materia³ach filmowych to odpowiednie s³owo) a po¿niej prawdopodobnie sprzedawanie ich grupom przestêpczym?
Radzi³bym te¿ wiêkszy szacunek do s³u¿b mundurowych - mo¿e i ich dzia³ania nie zawsze s± odpowiednie ale zdecydowanie nale¿y im siê szacunek Rolling Eyes

-
mam nadzieje ¿e to zwyk³a prowokacja...
Powrót do góry
Ogl±da profil u¿ytkownika Wy¶lij prywatn± wiadomo¶æ
Kwiecia

Do³±czy³: 10 Gru 2009

PostWys³any: Pi± Lip 30, 2010 11:14 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Reklamowanie siê w internecie i sprzedawanie bomb grupom przestêpczym Laughing Oooj, znaczna czê¶æ policjantów to nieodpowiedni ludzie na nieodpowiednim miejscu (mówi±c delikatnie). Byle jakie prawo egzekwowane przez byle jakich ludzi.
slu_1982

Do³±czy³: 21 Lip 2007
Sk±d: Zza P³otu

PostWys³any: Pi± Lip 30, 2010 11:32 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To ja ise zapytam w ten sposób: co ty mo¿esz o tym wiedzieæ ?
Powrót do góry
Ogl±da profil u¿ytkownika Wy¶lij prywatn± wiadomo¶æ Wy¶lij email Odwied¼ stronê autora
V1

Do³±czy³: 16 Maj 2005

PostWys³any: Pi± Lip 30, 2010 11:43 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hehs te filmy nawet nie s± tych piromanów ten portal policyjni.pl je pozgrywa³ z You tube i teraz r¿nie g³upa i je w¿uca przy ka¿dej okazji zatrzymania kogo¶ o posiadanie saletry Laughing
Powrót do góry
Kwiecia

PostWys³any: Pi± Lip 30, 2010 12:01 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

slu_1982 napisa³:

Ju¿ widzê, jak producenci bomb reklamuj± siê w internecie i czekaj± na zamówienia od przestêpców Laughing

Mogê o tym wiedzieæ to, co widzê, czytam i my¶lê. A widzê, ¿e wiêkszo¶æ policjantów to... niepe³nosprytni nieudacznicy, którzy chc± byæ bohaterami. Za co ich szanowaæ? Za to, ¿e maj± mundur, odznakê i reprezentuj± prawo, którego równie¿ nie mam podstaw szanowaæ, bo niepotrzebnie uderza w ludzk± niezale¿no¶æ, wolno¶æ, kreatywno¶æ, pasje? A mo¿e za sianie propagandy...

slu_1982

PostWys³any: Pi± Lip 30, 2010 12:27 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kwiecia napisa³:
slu_1982 napisa³:

Ju¿ widzê, jak producenci bomb reklamuj± siê w internecie i czekaj± na zamówienia od przestêpców Laughing

Mogê o tym wiedzieæ to, co widzê, czytam i my¶lê. A widzê, ¿e wiêkszo¶æ policjantów to... niepe³nosprytni nieudacznicy, którzy chc± byæ bohaterami. Za co ich szanowaæ? Za to, ¿e maj± mundur, odznakê i reprezentuj± prawo, którego równie¿ nie mam podstaw szanowaæ, bo niepotrzebnie uderza w ludzk± niezale¿no¶æ, wolno¶æ, kreatywno¶æ, pasje? A mo¿e za sianie propagandy...

Wiem ¿e nie ma co siê spieraæ ale...

To co wszêdzie czytasz to s± komentarze nakrêconych nastolatków i m³odzie¿y i to zaczyna tworzyæ zamkniête ko³o. Ka¿dy powtarza i powiela czyj±¶ opinie czekaj±c na potwierdzenie odbiorcy. Ja siê z twoj± opini± nie zgadzam gdy¿ jest b³êdna. Policja wy³apuje osoby które stwarzaj± zagro¿enie innym, niszcz± drzewa, robi± du¿o ha³asu, strasz± zwierzêta i wiele innych szkód a tym bardziej jak komu¶ co¶ nie podpasuje i pode¶le twoje nazwisko. Zawsze cieszê siê jak zamykaj± >zly syn<ów niszcz±cych drzewa czy strzelaj±cych w podobny sposób na ilo¶æ, lub strzelaj±cych w metal stwarzaj±c zagro¿enie. Je¿eli by by³o tak jak mówisz czyli "(..) wiêkszo¶æ policjantów to... niepe³nosprytni nieudacznicy, którzy chc± byæ bohaterami" to by¶ by³± na pierwszym miejscu do przeszukania domku. Na pewno ka¿dy z nas pisz±cy na forum jest obserwowany i to nie podlega dyskusji. Na ka¿dego co¶ siê znajdzie. Je¶li bym poszed³ wyrwaæ kilka du¿ych drzew i wrzuci³ tutaj zdjêcia to po tygodniu bym przez d³uuuugi czas siê nie zalogowa³ Wink O albo lepiej, waln± ga¶nicê na przystanku z lud¼mi a temat zatytu³owa³ " badanie wp³ywu od³amków ga¶nicy na organizm ludzki" czy " Likwidowanie niedoboru ¿elaza w ludzkim organizmie" Laughing Zauwa¿ ¿e wszystko jest w porz±dku do puki kto¶ zrobi cos nieodpowiedzialnego. Wkurza mnie wiêc powszechne przekonanie ¿e policja to têpa niebieska istota. Owszem zdarzaj± siê wyj±tki i tylko o nich s³yszymy. Czemu nie s³yszymy o tym ¿e kto¶ poszed³ do lasu postrzelaæ z³apa³a go policja i poinformowa³a ¿eby tego tutaj nie robi³ ? bo w³a¶nie to by by³o nie odpowiednie zachowanie. Do puki nikomu nie przeszkadzasz, nic ci nikt nie zrobi. Co ciekawsze z policja jest jak z domem. Zrobisz co¶ ¼le dostaniesz opieprz, zrobisz co¶ dobrze, nic nie dostaniesz Smile

Teraz czas przej¶æ do prawa. Uwa¿asz ¿e jest b³êdne, kretyñsko napisane je¶li chodzi o MW, pirotechnikê tak ? Chcia³a by¶ by ka¿dy móg³ w okolicy strzelaæ z ga¶nic, rzucaæ petardy po parê set gram ró¿nych MP itp. ? Prawo ma na celu zadbanie o bezpieczeñstwo. £ami±c zasady bezpieczeñstwa ³amiesz prawo. To odnosi siê jak sama zauwa¿ysz do tego co napisa³em wy¿ej. wiêc je¶li prawa w ogóle by nie by³o, to ciekawe czy by¶ jeszcze ¿y³a albo w ogóle siê urodzi³a Idea Trzeba cieszyæ siê tym co siê ma, mi wszystko pasuje. Strzelaj daleko od domu, od zabudowañ, nie niszcz rzeczy, zachowaj bezpieczeñstwo a d³ugo posiedzisz na tym forum Cool A idioci którzy waln± kilka razy ga¶nic± zaraz wylec±, i spokojnie w przysz³o¶ci twoje dzieci bêd± mog³y i¶æ do lasu na grzyby.... Wink

Powrót do góry
Ogl±da profil u¿ytkownika Wy¶lij prywatn± wiadomo¶æ Wy¶lij email Odwied¼ stronê autora
Kwiecia

PostWys³any: Pi± Lip 30, 2010 12:48 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

¦miesz± mnie nastolatkowie wypisuj±ce 4-literowe has³a na "H" na murach, ale w pewnych sytuacjach nie mogê siê oprzeæ wra¿eniu, ¿e to ma pewne podstawy. Moim zdaniem w policji jest od groma ludzi, którzy siê do tej pracy nie nadaj±, mundurem chc± zrekompensowaæ swoje kompleksy; nie istnieje porz±dny przesiew kandydatów.

Cytat:
Chcia³a by¶ by ka¿dy móg³ w okolicy strzelaæ z ga¶nic, rzucaæ petardy po parê set gram ró¿nych MP itp. ? Prawo ma na celu zadbanie o bezpieczeñstwo.

Nie, nie chcia³abym. Ale prawo nie powinno te¿ dzia³aæ na zasadzie: odetnijmy wszystkim po rêce, bo kto¶ rêk± z³apie za nó¿ i zabije. A taka analogia w tym momencie odzwierciedla sytuacjê, w której wszystkich pirotechników traktuj± jak bandytów, terrorystów i zabieraj± im mo¿liwo¶æ rozwoju w tej dziedzinie bez ³amania prawa.

Mo¿e jeszcze m³oda, g³upia i nie¿yciowa jestem, ale zawsze we mnie siedzia³ "wojownik za idee i wolno¶æ" Wink

Pozdrawiam.

CTX

Do³±czy³: 30 Cze 2005
Sk±d: lubelskie

PostWys³any: Pi± Lip 30, 2010 2:31 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Policja nie jest od ustanawiania prawa ale od egzekwowania go.
A skoro prawo jest jakie jest to nie miej pretensji do policji.

Ja mia³em przeszukanie domu przez ca³y oddzia³ AT ale nie mogê powiedzieæ, ¿e policjant (ten, który ze mn± rozmawia³ ) by³ jakim¶ chamem czy mi zrobi³ burdel z domu. Wrêcz przeciwnie. Ale to by³o tylko i wy³±cznie z mojej winy, da³a o sobie znaæ znajomo¶æ sprzed 2 lat z nieodpowiedni± osob±. Nie ¿ebym co¶ wysadza³ czy strzela³ ludziom pod oknami, pewien frajer chcia³ siê wykupiæ sypi±c na mnie.

Oczywi¶cie w domu nic nie mia³em wtedy ani nigdy.
Powrót do góry
Kwiecia

PostWys³any: Pi± Lip 30, 2010 5:11 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

CTX napisa³:
Policja nie jest od ustanawiania prawa ale od egzekwowania go.
A skoro prawo jest jakie jest to nie miej pretensji do policji.

Oczywi¶cie zdajê sobie z tego sprawê i dlatego moje "pretensje" do policji i do prawa s± rozdzielone i dotycz± ró¿nych rzeczy. Nie jest tak, ¿e ja ... policjê bo egzekwuj± g³upie prawo. Ale je¶li policja my¶li ¿e takie filmy to reklama bomb dla gangów Very Happy , albo wcale tak nie my¶li tylko próbuje wywo³aæ tym sensacjê, to jest to g³upie.

slu_1982

PostWys³any: Pi± Lip 30, 2010 6:08 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

S³uchaj, nie policja redaguje wywiady i artyku³y tylko... ? No w³a¶nie Wink
Powrót do góry
Glebojad

Do³±czy³: 01 Sty 2010

PostWys³any: Pi± Lip 30, 2010 6:13 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Slu, jako¶ tak siê z³o¿y³o, ¿e w swoim do¶æ krótkim ¿yciu mia³em kilka przypadkowych spotkañ z niebieskimi panami, moje uczucia s± mieszane. Zdarzali siê tacy, których interesowa³o to co chc± i na nic innego nie zwracaj± uwagi mimo ¿e co¶ nie pasuje, a inna sytuacja, "zwyk³e przeszukanie osobiste". Godzina 9 ulica pobliskiego miasta, panowie podchodz± komenda bla bla bla proszê przygotowaæ do kontroli osobistej, policjant chwyta za przedramiê, wyci±gam rêkê z pytaniem jaki jest cel przeszukania. Od razu spotka³em siê z "odpowiedzi±". Rêka za plecy, do ¶ciany i przeszukanie, oczywi¶cie nic nie znale¼li i sobie poszli.
To by³o jedynie egzekwowanie prawa? Nie wydaje mi siê.
Powrót do góry
A_O

Do³±czy³: 02 Cze 2009

PostWys³any: Pi± Lip 30, 2010 8:41 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

slu_1982 napisa³:
...z policja jest jak z domem. Zrobisz co¶ ¼le dostaniesz opieprz, zrobisz co¶ dobrze, nic nie dostaniesz Smile

Niestety Rolling Eyes Shocked Confused

Dlatego chrze¶niakowi mojej ¿ony, mówi³em tu¿ przed ¶lubem:

- Jak bêdziesz Grzesiu robi³ zdjêcie ¶lubne NIE U¦MIECHAJ SIÊ Exclamation

- Mogê wujek wiedzieæ dlaczego Question Shocked

- Bo za 30 lat spojrzysz na fotografiê i siê bêdziesz zastanawia³ dlaczego ja siê wtedy qrwa cieszy³em Shocked

A :-0
Powrót do góry
CTX

Do³±czy³: 30 Cze 2005
Sk±d: lubelskie

PostWys³any: Sob Lip 31, 2010 12:04 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Glebojad napisa³:
Godzina 9 ulica pobliskiego miasta, panowie podchodz± komenda bla bla bla proszê przygotowaæ do kontroli osobistej, policjant chwyta za przedramiê, wyci±gam rêkê z pytaniem jaki jest cel przeszukania. Od razu spotka³em siê z "odpowiedzi±". Rêka za plecy, do ¶ciany i przeszukanie, oczywi¶cie nic nie znale¼li i sobie poszli.
To by³o jedynie egzekwowanie prawa? Nie wydaje mi siê.

No ale zrobili tak tylko dlatego bo nigdzie tego nie zg³osile¶. I oni wiedzieli, ¿e nie zg³osisz. I mieli racjê. Zgad³em? By³o nie odpuszczaæ, maj± obowi±zek siê wylegitymowaæ.

Takie skargi s± dobrze sprawdzane bo w Policji jest specjalny dzia³ od takich rzeczy i tam te¿ ludzie musz± zarabiaæ. Gdyby nie to, ¿e m³odzi siê pozwalaj± przetrzepywaæ bez protoko³u to by takich akcji nie by³o albo by³o coraz mniej.

Inna sprawa, ¿e sam nie wyegzekwowa³e¶ swoich praw wiêc dlaczego wymagasz tego od nich ? Wink To dzia³a w dwie strony. Prosisz o osobê towarzysz±c±, protoku³ z pisemnym uzasadnieniem przeszukania itd.
Chodzi o to aby prosiæ o jak najwiêcej formalno¶ci. ¯eby im siê odechcia³o odpierdzielania. Dzia³a. Sprawdzone.

Czêsto przeszukanie jest te¿ powodowane odmiennym stylem ubierania i dziwnym wygl±dem czy zachowaniem Wink No albo najzwyczajniej w ¶wiecie chcieli sobie pomacaæ. Nastêpnym razem siê wystaw, sprowokuj do przeszukania bez bielizny ale wcze¶niej sobie wsad¼ kawa³ek czekolady miêdzy po¶lady Wink
Powrót do góry
Glebojad

Do³±czy³: 01 Sty 2010

PostWys³any: Sob Lip 31, 2010 8:48 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Moje s³owa kontra s³owa 2 policjantów, zero szans, by³em sam, nikogo w okolicy wiêc nie by³o nawet o tym mowy.
Cytat:
o albo najzwyczajniej w ¶wiecie chcieli sobie pomacaæ. Nastêpnym razem siê wystaw, sprowokuj do przeszukania bez bielizny ale wcze¶niej sobie wsad¼ kawa³ek czekolady miêdzy po¶lady

Jak by to by³y jakie¶ ³adne policjantki... Rolling Eyes Twisted Evil
Powrót do góry
Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum FORUMPIROTECHNICZNE.PL Strona G³ówna -> TOWARZYSKIE Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Id¼ do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 11, 12, 13
Strona 13 z 13

Skocz do:  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników na tym forum
Nie mo¿esz pobieraæ plików z tego forum