Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastêpny temat |
Autor |
Wiadomo¶æ |
eyeti
Do³±czy³: 21 Sty 2007 Posty: 46
|
Wys³any: Pon Sty 22, 2007 8:45 pm Temat postu: |
|
|
Wiem Chodzi mi o to, ¿e wysz³o Ci co¶ na styl m±ki, a mi raczej ciasta takie gêste ale jak w palce siê we¼mie to siê pod wp³ywem drobinek potu robi jak ciasto Zastanawiam siê równie¿, czy lepsze jest takie ciasto czy raczej proszek/py³ek.
PS: Zarówno w wygl±dzie, jak i w dotyku przypomina mi to puder do twarzy jasnym zabarwieniu
Pozdro Y. |
|
|
Powrót do góry |
|
|
Tomash dostêp próbny do MW
Do³±czy³: 27 Sty 2003 Posty: 382 Sk±d: Z nieba do nieba, oby nie za szybko...
|
Wys³any: Pon Sty 22, 2007 10:28 pm Temat postu: |
|
|
Ciasto? Gêste? Co¶ ty to na oleju pra¿y³ czy co ??
Buhahaha
Pozdr. _________________ Ju¿ tylko teoretyzujê, potrzeba mi r±czek by rodzinê utrzymaæ |
|
|
Powrót do góry |
|
|
eyeti
Do³±czy³: 21 Sty 2007 Posty: 46
|
Wys³any: Wto Sty 23, 2007 7:13 am Temat postu: |
|
|
Nie gêste, ¼le mnie zrozumia³e¶, moja "dekstryna" jest po prostu taka ³atwo zbrylaj±ca siê-lepi siê, ale równie¿ bardzo ³atwo j± siê "rozkrusza". Poza tym ³atwo siê j± ubija.
Pozdro Y. |
|
|
Powrót do góry |
|
|
Tomash dostêp próbny do MW
Do³±czy³: 27 Sty 2003 Posty: 382 Sk±d: Z nieba do nieba, oby nie za szybko...
|
Wys³any: Wto Sty 23, 2007 1:08 pm Temat postu: |
|
|
No to zwyk³a dekstryna. Przesiej przez drobne sito i z g³owy.
Pozdr. _________________ Ju¿ tylko teoretyzujê, potrzeba mi r±czek by rodzinê utrzymaæ |
|
|
Powrót do góry |
|
|
saper24
Do³±czy³: 05 Sty 2008 Posty: 7
|
Wys³any: Pi± Sty 18, 2008 7:28 pm Temat postu: |
|
|
mam pytanie, gdy¿ próbowa³em zrobic dekstrynê, "grza³em" ja w patelni nie wiem ile minut ale wys³o co¶ w rodzaju "brzoskwiniowej" fugi pó¼niej zaczê³o siê przylepisc do patelni wiêc przesta³em. czy to jest dekstryna ???? |
|
|
Powrót do góry |
|
|
slu_1982
Do³±czy³: 21 Lip 2007 Posty: 341 Sk±d: Zza P³otu
|
Wys³any: Pi± Sty 18, 2008 8:13 pm Temat postu: |
|
|
Sypnij na nowo na blachê do pieczenia i do piekarnika ... _________________ myhv.org
Nowe forum wysokich napiêæ.
Nowa domena! |
|
|
Powrót do góry |
|
|
saper24
Do³±czy³: 05 Sty 2008 Posty: 7
|
Wys³any: Sob Sty 19, 2008 9:38 am Temat postu: |
|
|
ale sk±d bêdê wiedzia³ ¿e dekstryna siê ju¿ zrobi³a?? kiedy wyj±c?? |
|
|
Powrót do góry |
|
|
slu_1982
Do³±czy³: 21 Lip 2007 Posty: 341 Sk±d: Zza P³otu
|
|
Powrót do góry |
|
|
saper24
Do³±czy³: 05 Sty 2008 Posty: 7
|
Wys³any: Sob Sty 19, 2008 11:20 am Temat postu: |
|
|
saper24 napisa³: | wysz³o co¶ w rodzaju "brzoskwiniowej" fugi pó¼niej zaczê³o siê przylepisc do patelni wiêc przesta³em. czy to jest dekstryna ???? |
no ale jak wyrzej napisa³em kolorek przypomina ¿ó³to- pomarañczowy, a wrêcz brzoskwiniowy i po d³u¿szym grzaniu zaczê³a sie przylepiac.
czyli co mam jeszcze d³u¿ej grzac??? nie powstan± z tego ¿adne nieu¿yteczne syfy ??? |
|
|
Powrót do góry |
|
|
slu_1982
Do³±czy³: 21 Lip 2007 Posty: 341 Sk±d: Zza P³otu
|
Wys³any: Sob Sty 19, 2008 11:50 am Temat postu: |
|
|
No jak ju¿ bêdzie ¿ó³te to ¶ci±gaj z gazu. nie mo¿e siê przypalaæ... strasznie ¶mierdzi taka przypalona.... Jak pisa³em najlepiej chyba w piekarniku j± grzaæ. _________________ myhv.org
Nowe forum wysokich napiêæ.
Nowa domena! |
|
|
Powrót do góry |
|
|
Go¶æ
|
Wys³any: Sob Sty 19, 2008 5:12 pm Temat postu: |
|
|
Wed³ug mnie najlepiej na patelni teflonowej:
+ nie przywiera ;D
+ pra¿y siê równomiernie
- trzeba mieszaæ od czasu do czasu, ale to tak jak we wszystkich innych sposobach |
|
|
Powrót do góry |
|
|
black-berry
Do³±czy³: 19 Sty 2007 Posty: 17 Sk±d: Querétaro
|
Wys³any: Sob Sty 19, 2008 6:58 pm Temat postu: |
|
|
ja kiedys na patelni teflonowej przypalilem nalesniki i mi przywarly
Mama mi powiedziala ze nigdy czegos podobnego nie widziala ;]
a co do tematu
ja grzeje w zwyklym garnku i jest ok ;] |
|
|
Powrót do góry |
|
|
saper24
Do³±czy³: 05 Sty 2008 Posty: 7
|
Wys³any: Sob Sty 19, 2008 11:10 pm Temat postu: |
|
|
u mnie te¿ do pewnego czasu jest ok i w³a¶nie chce siê dowiedziec czy aby mój brzoskwiniowy piaseczek nie jest ju¿ dobr± i gotow± do u¿ycia dekstryn± ????
Arkadiusz --> No i jak to sprawdzisz ?? :- ) |
|
|
Powrót do góry |
|
|
Go¶æ
|
Wys³any: Sob Mar 08, 2008 10:54 am Temat postu: |
|
|
ja proponuje nauke z dekstryn± na zasadzie prub i b³edów wtedy najlepiej utkwi ci wg³owie jak j± zrobiæ!!!! |
|
|
Powrót do góry |
|
|
krzysiek
Do³±czy³: 22 Sty 2008 Posty: 23 Sk±d: Bia³ystok
|
Wys³any: Sob Mar 08, 2008 2:49 pm Temat postu: |
|
|
trochê to wszystko jest ¶mieszne jak siê przeczyta w ca³o¶ci ca³y topik, ale spoko... jasny br±zowawy, ¿ó³tawy, czy brzoskwiniowy proszek to na pewno dextryna, lizali¶cie kiedy¶ znaczki czy koperty? jezeli po rozpuszczeniu ma³ej ilo¶ci w wodzie bedzie tak samo smakowaæ to na bank jest dextryna...
pozdro _________________ ... nic wielkiego nie przychodzi mi do g³owy... |
|
|
Powrót do góry |
|
|
Go¶æ
|
Wys³any: Sob Mar 08, 2008 5:42 pm Temat postu: |
|
|
ja pszed chwil± zrobi³em w 15 minut. nic trudnego tylko pszeczytaæ tszeba wszystko.
pozdrawiam!!!!!!!
Lojalnie uprzedzam, ze kazdy kolejny Twoj post z chocby jednym bykiem bedzie odrazu lecial... - Irek |
|
|
Powrót do góry |
|
|
Xeo
Do³±czy³: 09 Maj 2008 Posty: 4
|
Wys³any: Pi± Maj 09, 2008 4:42 pm Temat postu: |
|
|
Ja sie tylko z jednym lekko nie zgadzam ale wikol po wyschnieciu po jakims tam czasie zwilgotnieje(zaobserwowalem to jak robilem petardy na FB z papieru i wikolu i wybuchla i zostawilem ja na dworze z jakies 2 miesiace i byla krucha i zwilgotniala) |
|
|
Powrót do góry |
|
|
malutki .45
Do³±czy³: 29 Kwi 2008 Posty: 96 Sk±d: ze Wschodu
|
Wys³any: Czw Cze 05, 2008 9:52 am Temat postu: |
|
|
Jak taki klej zrobiæ z dekstryny i wody to mo¿na z wat± zatyczki do petard robiæ |
|
|
Powrót do góry |
|
|
kokon
Do³±czy³: 12 Sty 2009 Posty: 5 Sk±d: Rybnik
|
Wys³any: Sro Sty 14, 2009 9:13 am Temat postu: |
|
|
wczoraj postanowi³em zrobiæ dekstrynê w piekarniku. najpierw wstawi³em ja do 100* i co kilka minut miesza³em, potem na 250* i po kilkunastu minutach otrzyma³em co¶ takiego :
[img=http://img108.imageshack.us/img108/2918/dexdr3.th.jpg]
jak my¶licie jest ok czy mo¿e bardziej spiec trzeba? |
|
|
Powrót do góry |
|
|
KYK
Do³±czy³: 31 Sie 2007 Posty: 116
|
Wys³any: Sro Sty 14, 2009 2:55 pm Temat postu: |
|
|
Bardzo ladna jak na homemade. Taki wlasnie kolorek powinna miec. |
|
|
Powrót do góry |
|
|
|